"You can change your brain, just by thinking differently."

Buddha zei ooit: “alles wat we zijn, ontstaat uit onze gedachten. Met onze gedachten scheppen we de wereld.” En hoe waar: onze gedachten scheppen ons zelfbeeld. Ze vertellen ons ‘zijn’ wat we denken, ervaren en voelen. Door bekend te worden met je gedachten, wordt het eenvoudiger om ingesleten patronen te kunnen herkennen. Door de gedachtestroom, dus een bepaald patroon, te onderbreken, ontstaat er ineens ruimte voor andere gedachten.

Heb je weleens een pad zien ontstaan op een plek waar eerst gras groeide? Bijvoorbeeld wanneer mensen besluiten om de weg af te snijden, en door het grasperkje te lopen in plaats van over de stoep? In het begin zie je slechts wat platgedrukte grassprietjes. Na een tijdje groeit er op de plek waar mensen hun voeten neerzetten vrijwel geen gras meer, en op een gegeven ogenblik is een nieuw pad ontstaan.

Iets dergelijks gebeurt letterlijk in de hersenen wanneer patronen worden onderbroken. Zenuwcellen maken nieuwe verbindingen aan, waardoor een andere reactie wordt gegeven op een bepaalde gebeurtenis. Net als met het pad door het gras vraagt het nieuwe pad in de hersenen, de nieuwe neurale verbinding, om herhaling.

Bij cannacoaches kun je kiezen uit verschillende trainingen en ontspanningstechnieken aan om jouw patronen te kunnen doorbreken. Je krijgt hierdoor beter inzicht in jezelf, ervaart rust en leert nieuwe mogelijkheden te zien en te omarmen.

Canna Coaches biedt jou de handvatten die je nodig hebt om zelf thuis oefeningen kunnen voortzetten, zodat herhaling plaats heeft en verandering permanent is.

Vind ons op Social Media

X